About

Joost Geevers is dirigent, trombonist, componist en schrijver en genoot zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als gastdirigent werkt hij veelvuldig met het Residentie Orkest. Als trombonist is hij als remplacant onder andere werkzaam bij het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Ballet Orkest, het Orkest van het Oosten, het Radio Filharmonisch Orkest en het Asko|Schoenberg Ensemble.

 

Joost Geevers is actief pleitbezorger van nieuwe muziek in binnen- en buitenland. Hij dirigeerde de Nederlandse premières van Ives' Universe Symphony bij het Noord Nederlands Orkest en Stockhausens Hochzeiten aus Sonntag aus Licht bij de Radio Kamer Filharmonie. Dat eerste werk maakte zoveel indruk op het publiek dat een jaar na de première nogmaals werd uitgevoerd, o.a. in de prestigieuze zaal Cité de la musique in Parijs. In het seizoen 2008-2009 was hij als dirigent verbonden aan de Ligeti Academy van het Asko|Schönberg Ensemble. Verder dirigeerde hij onder andere het Nederlands Blazers Ensemble, het Ives Ensemble, Ensemble Klang, Slagwerk Den Haag, de Diamant Fabriek, Aarhus Sinfonietta, Ensemble de Musica Contemporanea de Illes Balears en het Hafnia Chamber Orchestra. Hij is tevens medeoprichter en performer bij de hedendaagse muziektheater gezelschappen Fast Opera Productions en Neo-fanfare 9x13. Verder stond hij als musicus/acteur op het toneel in voorstellingen van De Nationale Opera. het Noord Nederlands Toneel en Club Guy&Roni.

 In 2015 verscheen zijn eerste boek 'In gesprek met de oude meesters'. En sinds 2016 is Joost als docent verbonden aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag en het Codarts conservatorium in Rotterdam.

Joost_Geevers-51.jpg